Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ης ΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-1-2013

ΠΑΙΔΙΚΟ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ- ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ- ΟΣΦΠ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΖΟΥΝΙΟΡ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 14:00μ.μ

Αχώριση απο το καφέ Ουζουνίδη την Τετάρτη στις 11:00π.μ


Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ .

ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΚΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.  

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ UEFA

Η UEFA συνιστά οι ομάδες των τμημάτων υποδομής να μη παίζουν περισσότερους από τους παρακάτω αγώνες ανά περίοδο για κάθε ποδοσφαιριστή:


α) Κάτω των 21, Κάτω των 19 και Κάτω των 17 να μη παίζουν περισσότερα από σαράντα (40) αγώνες ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή.
β) Κάτω των 15 και Κάτω των 13 να μην παίζουν περισσότερα από τριάντα (30) αγώνες ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή.
Η UEFA επίσης ενθαρρύνει την έναρξη ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης στην αποκαλούμενη «χρυσή ηλικία μάθησης» (δηλαδή κάτω των 10 ετών).

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ  10:30 π.μ την ΚΥΡΙΑΚΗ στο γήπεδο της ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Με μεγάλο σκόρ έκλεισε η ομάδα του παιδικού το τεστ προετοιμασίας εν όψη του τουρνουά της ΣΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΞΆΝΘΗ ΣΤΙΣ  2-4/2013   

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ : ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  10:30  π.μ την ΚΥΡΙΑΚΗ στο γήπεδο του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ
Με μεγάλο σκόρ έκλεισε και η ομάδα του Προπαιδικού το τεστ προετοιμασίας εν όψη του τουρνουά της ΣΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΞΆΝΘΗ.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ


ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ.
 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΙΑ 

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝΕ ΟΙ  ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ  

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ


Αναβολή στο παιχνίδι του περιφερειακού με  αντίπαλο τον ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟ εκτός έδρας λόγω άσχημων καιρικών  συνθηκών το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22-23/12/2012. Θα οριστεί καινούρια ημερομηνία μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΛΕΞ   2-1 (Σκόρερ ΒΡΥΖΑΣ  0-1, ΖΑΚΑΣ 1-1, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 2-1)
Περισσότερα για το παιχνίδι και τις βαθμολογίες στο sait του συλλόγου www.aokfc.gr

ΕΦΗΒΙΚΟ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΒΡΥΣΟΥΛΑ  0-1 το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση επιτεύχθηκε στο 60΄ με το Γκάκιο.   

ΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΚΟ:

ΠΑΙΔΙΚΟ:  ΕΘΝΙΚΟΣ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ   1-1 Σκόρερ  για την ομάδα μας ο ΦΟΥΡ έχοντας και ένα δοκάρι.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ : ΕΘΝΙΚΟΣ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  2-8 (Σκόρερ  για την ομάδα μας ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ 5 ,ΤΑΣΟΣ 2 ,ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 1 )

ΤΖΟΥΝΙΟΡ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ 2-1 και ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΜΑΪΣΤΡΟΣ 2-1)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Προπονητές, γονείς, παράγοντες του ποδοσφαίρου……… Αξίζει να το διαβάσουμε όλοι……





«Αγαπημένε μου πατέρα,

Δεν ξέρω πώς να στο πω. Σίγουρα πιστεύεις ότι το κάνεις για το καλό μου, αλλά δεν μπορώ να μην αισθάνομαι άσχημα, να μην αισθάνομαι παράξενα. Μου έκανες δώρο μια μπάλα, ενώ καλά –καλά δεν είχα αρχίσει να περπατάω. Ακόμα δεν είχα ξεκινήσει το σχολείο και με έγραψες στην ομάδα. Μου αρέσει να προπονούμαι μέσα στην εβδομάδα, να κάνω πλάκες με τους φίλους μου και να παίζω τις Κυριακές, όπως κάνουν οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Αλλά όταν έρχεσαι στο γήπεδο δεν ξέρω… δεν είναι όπως πρώτα. Πλέον δε με χειροκροτείς όταν τελειώνει ο αγώνας, ούτε μου παίρνεις ένα χυμό και ένα σάντουιτς. Πηγαίνεις στην κερκίδα και σκέφτεσαι ότι όλοι είναι εχθροί, βρίζεις τους διαιτητές, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους γονείς…… Γιατί άλλαξες; Νομίζω ότι υποφέρεις και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Μου επαναλαμβάνεις ότι είμαι ο καλύτερος, ότι οι υπόλοιποι δεν αξίζουν τίποτα μπροστά μου και όποιος έχει αντίθετη γνώμη κάνει λάθος και ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη. Αυτός ο προπονητής που λες ότι είναι ανίκανος είναι φίλος μου, είναι αυτός που μου μαθαίνει να διασκεδάζω παίζοντας. Το παιδί που μπήκε την περασμένη εβδομάδα στη θέση μου, θυμάσαι; Ναι, αυτός που κριτίκαρες όλο το παιχνίδι, γιατί όπως λες, δεν κάνει ούτε για να μου κουβαλάει τη τσάντα .Αυτό το παιδί είναι στην τάξη μου Όταν τον είδα τη Δευτέρα ντράπηκα. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω. Κάποιες φορές πιστεύω ότι δεν έχω την ποιότητα που χρειάζεται για να γίνω επαγγελματίας να κερδίσω εκατομμύρια, όπως ονειρεύεσαι. Με καταπιέζεις. Έχω σκεφτεί ακόμα και να τα παρατήσω. Αλλά μου αρέσει τόσο το ποδόσφαιρο ……… Μπαμπά σε παρακαλώ, μη με αναγκάσεις να σου πω ότι δεν θέλω να έρχεσαι να με βλέπεις να παίζω ποδόσφαιρο.>>


* Ο Paco Merino είναι δημοσιογράφος και διευθυντής αθλητικού τμήματος στην εφημερίδα DIADE CORDOBA. Η επιστολή του αυτή, είχε μεγάλη απήχηση στην Ισπανία και το γράμμα τοιχοκολλήθηκε έξω από πολλά αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια .

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

10η Αγωνιστική Α’ ΕΠΣ Έβρου 08-12-2012

     Με οδηγό και σκόρερ τον ΜΑΡΑΣΛΗ



Πραγματοποιήθηκε χθες η 10η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Έβρου, με την ομάδα μας να κερδίζει στην δύσκολη έδρα της Άνθειας την τοπική ομάδα(με τους μισούς παίχτες να προέρχονται απο την Καππαδοκία όπως Παμπορίδης,Πατσιώρας,Καλέτσιος,Παππάς,Καπανίδης)  με 1-0, παραμένοντας έτσι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Το ματς : Πολλοί οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνθειας και παρακολούθησαν ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες αλλά με πολύ πάθος και δύναμη σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Το πρώτο ημίχρονο κύλισε ανώδυνα για του δύο τερματοφύλακες που χρειάστηκε να επέμβουν σε ελάχιστες περιπτώσεις καθώς, αν και ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος με τους παίκτες να ανεβοκατεβαίνουν προς τις δύο περιοχές, οι επιθέσεις σταματούσαν στις πολύ καλά οργανωμένες αμυντικές γραμμές. Σε μία από τις ελάχιστες φάσεις, ο Τερζής στο 25' έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή αλλά το γύρισμα που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά ο Βογιατζής πριν η μπάλα καταλήξει στον επερχόμενο Καβατζικιώτη. Στο 32' μετά από κόρνερ του Ζάκκα, ο Ζηκουρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ από την εστία του Παμπορίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να παλεύουν στο χώρο του κέντρου για την κατοχή της μπάλας, υποπίπτοντας σε αρκετά φάουλ εκατέρωθεν τα οποία και οδήγησαν σε αρκετές στημένες φάσεις, χωρίς όμως να έχουν ευτυχή κατάληξη. Έτσι φτάσαμε στο 64' όταν ο Επιτρόπου σέντραρε από την δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής και ο Μαρασλής μετά από έξοχο κοντρόλ εν κινήσει με το αριστερό, απέφυγε τους Πατσιώρα και Τερζή φέρνοντας την μπάλα στο δεξί και από το ύψος του πέναλτι έπιασε ένα ευθύβολο κεραυνοβόλο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παμπορίδη, γράφοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 0-1. Οι δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος χωρίς όμως την δημιουργία της μεγάλης ευκαιρίας. Στο 87' σε αντεπίθεση της ομάδας μας, ο Μαρασλής έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας της Άνθειας μετά από μπαλιά τρύπα του Παναγιωτόπουλου αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Τερζή πριν προλάβει να μπει στην μεγάλη περιοχή και να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Παμπορίδη.

Να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη νίκη και το πάθος που έδειξε επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις, υποσχόμενη ανάλογες εμφανίσεις μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Άνθεια : Παμπορίδης, Πετκίδης. Τερζής, Πατσιώρας, Καπανίδης, Καλέτσιος, Μιχαλτσίδης (69' Μπίτσιος), Καβατζικιώτης Θ., Καπανίκας, Παππάς (64' Σιβούδης), Καβατζικιώτης Α. (55' Γεωργατζόπουλος)


ΑΟ Καππαδοκών : Βογιατζής, Επιτρόπου, Γιακουμπίδης, Απότας, Λιούρτας, Ζηκουρίδης, Ζάκκας (56' Παπαγεωργίου), Τσομπανάκης, Παμπορίδης (46' Μακιτισιάν - 80' Κυριακίδης), Παναγιωτόπουλος, Μαρασλής.


Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής :

Καστανιές – Εθνικός : 1-0

Άλεξ – Απαλός : 0-1

Διδυμότειχο – Ορέστης : 2-3

Άνθεια – Καππαδοκία : 0-1

Μεταξάδες – Ρύζια : 0-3 α.α.

Ρεπό : Άβαντας





Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΦΥΛΟΞΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΓΓΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο ΑΝΤΙ ΜΟΡΟΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ


ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΣ-ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ -ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΤ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΟΠΟΥ ΓΕΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/ 2012


Το Ανδρικό τμήμα του Α.Ο.Κ παίζει εκτός έδρας στην Άνθεια με την τοπική ομάδα το Σάββατο στις 15:00μ.μ.


Τα τμήματα εκμάθησης παίζουν στο 3ο  ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΓΗΠΕΔΟ «ΜΑΡΑΚΑΝΑ»

«ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»
 ( ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΜΠΑΜΠΙΝΙ : 2006-2008 ) - ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ. 9:30 – ΕΝΑΡΞ.10:00 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ : 6Χ6 – ΓΗΠΕΔΟ : 35Χ16μ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 20’ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ: 2Χ 20’

Α’ ΓΗΠΕΔΟ: ( ΟΜΑΔΕΣ : ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ – ΜΑΪΣΤΡΟΣ - ΑΝΘΕΙΑ/ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

1. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ - ΜΑΪΣΤΡΟΣ
2. ΜΑΪΣΤΡΟΣ – ΑΝΘΕΙΑ
3. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ- ΑΝΘΕΙΑ
Β ΓΗΠΕΔΟ: (ΟΜΑΔΕΣ: ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
1. ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΟΚ
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΟΚ
3. ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 ( ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ: 2004-2005) ΠΡΟΣΕΛ. 10:15 – ΕΝΑΡΞ.11:00 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ : 7Χ7 – ΓΗΠΕΔΟ : 50 Χ 25 μ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 20’ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ 2 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (25’)

Α ΓΗΠΕΔΟ: ( ΟΜΑΔΕΣ : ΑΟΚ – ΜΑΪΣΤΡΟΣ - ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ – ΕΘΝΙΚΟΣ )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1. ΑΟΚ – MAΪΣΤΡΟΣ
2. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ– ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ
3. ΑΟΚ - ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ
4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ– ΜΑΪΣΤΡΟΣ

Β ΓΗΠΕΔΟ : (ΟΜΑΔΕΣ: ΑΝΘΕΙΑ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ – ΑΛΕΞ )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

1. ΑΝΘΕΙΑ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ
2. ΑΛΕΞ - ΑΝΘΕΙΑ
3. ΑΛΕΞ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ

 ( ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΤΖΟΥΝΙΟΡ: 2002-2003) ΠΡΟΣΕΛ. 9:15 – ΕΝΑΡΞ.10:00 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ : 9Χ9– ΓΗΠΕΔΟ : ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 30’ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΙ 2 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (30’)

Α. ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

( 1ο ΓΗΠΕΔΟ) ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΟΚ
( 2ο ΓΗΠΕΔΟ) ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ

Α. ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

( 1ο ΓΗΠΕΔΟ) EΘΝΙΚΟΣ – ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ
( 2ο ΓΗΠΕΔΟ) ΑΟΚ – ΘΑΡΚΗ ΦΕΡΩΝ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 6934640635 (κ. Παπαπαντελής Νικήτας)  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΗΠΕΔΟΥ «ΜΑΡΑΚΑΝΑ»: 25510-83500
ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Προπονητικός πολιτισμός»



Ο ΄΄Κώδικας Ηθικής Προπονητή΄΄ της U.E.F.A. περιέχει κατευθύνσεις και οδηγίες για τη συμπεριφορά του προπονητή σε σχέση με το παιχνίδι, την ομάδα και τους παίκτες, τους αντιπάλους, τους παράγοντες του αγώνα, τους κανονισμούς, τους θεατές και τα Μ.Μ.Ε. Αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο ‘’εργαλείο’’ για κάθε προπονητή, το οποίο αξίζει να μελετήσουμε και να προσπαθούμε να το τηρούμε:
1. Υποχρεώσεις προς το παιχνίδι: Ο προπονητής θα πρέπει: 1. Να προάγει τις πραγματικές αξίες του αθλήματος του ποδοσφαίρου για να κερδίσει την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό των νέων που θα είναι οι αυριανοί ήρωες, φίλαθλοι και παράγοντες. 2. Να αναπτύσσει τις επαγγελματικές του γνώσεις και να τις βελτιώνει μελετώντας τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας. 3. Να μοιράζεται την επαγγελματική του γνώση με τους συναδέλφους του, ειδικά με τη νεότερη γενιά και ειδικότερα όταν καλείται να το πράξει (π.χ. επαγγελματικές διασκέψεις, συγγραφή άρθρων, κ.λπ.). 4. Να αναπτύσσει την ικανότητα και απόδοση της ομάδας του με τη διδασκαλία της τεχνικής και της τακτικής οι οποίες – επιπρόσθετα με την επιτυχία – θα κάνουν το ποδόσφαιρο ελκυστικό για τους θεατές. 5. Να προστατεύει το ποδόσφαιρο από όλες τις αρνητικές επιδράσεις.
2. Υποχρεώσεις του προπονητή προς την ομάδα και τους παίκτες:
Ο προπονητής θα πρέπει: Σε γενικούς όρους: 1. Να δίνει προτεραιότητα για την ευημερία των παικτών του και του προσωπικού. 2. Να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αναπτυχθεί το αθλητικό, τεχνικό, το επίπεδο τακτικής, κ.λπ., και να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα της ομάδας του μέσω όλων των επιτρεπομένων μέσων. 3. Να επιμένει ώστε οι παίκτες να κατανοήσουν και να υπακούουν προς τις αρχές της καλής συμπεριφοράς και του «ευ αγωνίζεσθαι» 4. Να αποφεύγει μεθόδους και πρακτικές που θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν μακροχρόνια την υγεία και τη φυσική ανάπτυξη των παικτών του. Ειδικότερα, όταν δουλεύει με νέους παίκτες: 1. Να παρέχει μια αθλητική εμπειρία στα παιδιά που θα τα ενθαρρύνει στη δέσμευση να ασχοληθούν με τη φυσική δραστηριότητα που έχει σχέση με την υγεία τους για όλη τους τη ζωή. 2. Να αποφεύγει να θέτει προσδοκίες σε ένα παιδί τις οποίες δεν έχει τις δυνατότητες να εκπληρώσει . 3. Να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον στους λιγότερο ή περισσότερο ταλαντούχους, να δίνει έμφαση και να επιβραβεύει τα προσωπικά επίπεδα ανάπτυξης και απόκτησης γνώσεων, επιπρόσθετα με την αγωνιστική επιτυχία. 4. Να παρέχει στο νέο και στην οικογένεια του όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορεί, ώστε να είναι ενήμερος για τους πιθανούς κινδύνους και πιθανότητες να φτάσει σε ένα επίπεδο υψηλής απόδοσης.
3. Σεβασμός προς τους νόμους του παιχνιδιού και τους αγωνιστικούς κανόνες: Το πνεύμα του παιχνιδιού είναι ευθύνη κυρίως των προπονητών και των παικτών, ως εκ τούτου, ο προπονητής θα πρέπει: 1. Να υπακούει τους Νόμους, κανονισμούς και το πνεύμα του παιχνιδιού και να διδάσκει και τους παίκτες του ανάλογα. 2. Να αποφεύγει προσπάθειες παραποίησης των κανονισμών προς όφελος της ομάδας του. 3. Να μην ανέχεται τη χρήση φαρμακευτικών ουσιών από τους παίκτες του.
4. Σεβασμός προς τους αντιπάλους: Ο προπονητής θα πρέπει: 1. Να είναι πρότυπο συμπεριφοράς προς τους παίκτες του επιδεικνύοντας ευγένεια προς τους αντίπαλους – παίκτες και αρμόδιους. 2. Να διδάσκει στους παίκτες του το πνεύμα «ένας αντίπαλος – όχι ένας εχθρός».
3. Να απέχει από τακτική που θα βασίζεται στο σκληρό παιχνίδι και στον εκφοβισμό των αντιπάλων του. 4. Να αποφεύγει τη χυδαιότητα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με το να κάνει προσβλητικά σχόλια για τους αντιπάλους του.
5. Σεβασμός προς τους παράγοντες του αγώνα: (Διαιτητή, βοηθών διαιτητών, αναπληρωτών, παραγόντων) Ο προπονητής θα πρέπει: 1. Να δείχνει ευγένεια προς τους παράγοντες του αγώνα. 2. Να εκτιμά τις δυσκολίες και φάσεις της διαιτησίας και να αποδέχεται τις αποφάσεις των αρμοδίων με ευγένεια. 3. Να εκτιμά το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι ένας αγώνας μεταξύ δύο ομάδων που διέπεται από ένα συμφωνημένο σύνολο κανονισμών και ότι ο διαιτητής, σαν ένας μεσάζων, είναι ένα απαραίτητο στοιχείο του αγώνα.
6. Υποχρεώσεις προς τους θεατές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης:
Ο προπονητής θα πρέπει: 1. Να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες προς τους αντιπροσώπους των ΜΜΕ όταν του ζητηθούν, μέσα στα όρια της προσωπικής του εμπιστευτικότητας. 2. Να συμπεριφέρεται με ένα ακέραιο τρόπο προς τους θεατές και τα ΜΜΕ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα ή την προκλητικότητα των θεατών ή των ΜΜΕ. 3. Να επιμένει στην αυστηρή αλήθεια και πραγματικότητα όταν δίνει πληροφόρηση. Όλοι οι προπονητές, είτε εργάζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες είτε σε επαγγελματικές, πρέπει να ακολουθούν τον κώδικα ηθικής προπονητή . Ο σεβασμός προς τους συνάδελφους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, το άθλημα-παιχνίδι του ποδοσφαίρου και όλους τους εμπλεκόμενους με αυτό, θα πρέπει να είναι όχι μόνο υποχρέωση αλλά και τρόπος σκέψης και λειτουργίας, τρόπος ζωής. Η συνεργασία, η συναδελφική αλληλεγγύη και η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων, είναι προς όφελος όλων μας. ‘’Οι γνώσεις και οι εμπειρίες πρέπει να μοιράζονται’’ Υ.Γ. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ επεισόδια και βιαιοπραγίες που οδηγούν το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω, προσβάλουν τον αθλητικό μας πολιτισμό και μειώνουν την όποια δυναμική και εξέλιξη του αθλήματος . Όλοι μας οφείλουμε να διαφυλάξουμε με περίσσεια υπευθυνότητα την καλή εικόνα του αθλήματος, να κρατήσουμε του αθλητές στους αγωνιστικούς χώρους , να προστατεύσουμε τη παρουσία έστω και των λιγοστών φιλάθλων στα γήπεδα και να προασπίσουμε την εξαιρετική δουλειά που τα τελευταία χρόνια γίνεται σε επίπεδο υποδομών . Οι καλοί συνάδελφοι προπονητές, μέλη του Συνδέσμου μας, οφείλουν να καταβάλλουν το μέγιστο των δυνάμεων, ώστε να διασφαλιστεί ένα ανταγωνιστικό, σε αθλητικά πλαίσια πρωτάθλημα και να μην πεθάνει ή όποια τιμή έχει απομείνει στο άθλημα που τόσο αγαπάμε όλοι μας . Αξίζει να προσπαθήσουμε! 

Με εκτίμηση

Παπαπαντελής Νικήτας
Γραμματέας Συνδέσμου Προπονητών Έβρου

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

9η Αγωνιστική Α’ ΕΠΣ Έβρου 01-12-2012


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 9η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Έβρου, με την ομάδα μας, πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της, να κερδίζει πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ την αξιόμαχη ομάδα των Ρυζίων με 3-0, σε ένα βαρύ γήπεδο λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Το ματς : Λίγοι οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Εξώπολης και παρακολούθησαν ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η ομάδα μας εμφανώς επηρεασμένη από τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, μπήκε νωθρά στο ματς κάνοντας πολλά λάθη στο ξεκίνημα του αγώνα, τα οποία επέτρεψαν στους παίκτες των Ρυζίων να απειλήσουν σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Τόσο το σουτ του Κύρου στο 10' όσο και η κεφαλιά του Παπατριανταφύλλου στο 20' πέρασαν λίγο έξω από τα δοκάρια της εστίας του Βογιατζή με την ομάδα μας συνεχίζοντας το κακό παιχνίδι, να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες, ενώ η ομάδα των Ρυζίων με σχετική ευκολία κρατούσε τους παίκτες μας μακριά από την εστία του Ντινούδη. Στο 27' μετά από φάουλ του Πυλούδη και ασταθή έξοδο του τερματοφύλακα, ο Τήλας έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 36' σε ωραία κομπίνα μετά από κόρνερ του Πυλούδη στον Ζάκκα και πάσα του τελευταίου στο ύψος της μεγάλης περιοχής, Παναγιωτόπουλος και Γιακουμπίδης μπερδεύτηκαν, σπαταλώντας την ευκαιρία ενός επικίνδυνου σουτ προς την εστία του Ντινούδη. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας αφυπνίστηκε και πίεσε ορθότερα την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως και πάλι να καταφέρει να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Έπρεπε να φτάσουμε στο 68' όταν μετά από σέντρα του Επιτρόπου, ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, με την μπάλα να σταματά στο χέρι του και τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πυλούδης, γράφοντας το 1-0. Στο 75' μετά από κόρνερ του Πυλούδη στο πρώτο δοκάρι και κακό υπολογισμό του Ντινούδη, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του τελευταίου, γράφοντας έτσι το 2-0. Στο 80' μετά από όμορφη ενέργεια, ο Μακιτσιάν εξαπέλυσε ένα δυνατό συρτό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει μόλις έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντινούδη. Στο 82' ο Κωστογλούδης γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον τερματοφύλακα του με τον Μαρασλή να κλέβει τη μπάλα και να μην αφήνει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη κάνοντας με ωραίο σουτ το 3-0.

Να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη νίκη και ελπίζουμε σύντομα να ξαναβρεί τον καλό της εαυτό, στο δύσκολο δρόμο που ακολουθεί για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΑΟ Καππαδοκών : Βογιατζής, Επιτρόπου, Πυλούδης, Τήλας, Βάρναλης (51' Μακιτσιάν), Ζηκουρίδης, Ζάκκας (62' Παπαγεωργίου), Τσαχιρίδης (46' Τσομπανάκης), Γιακουμπίδης , Παναγιωτόπουλος, Μαρασλής.

Ρύζια : Ντινούδης, Τοκαλατσίδης, Πετρόπουλος, Κωστογλούδης, Κιολές Χ., Κύρου (58' Μαντάρας), Αφουκατούδης (74' Μόλλας), Παπατριανταφύλλου, Καραμπελιάς, Κιολές Μ. (Ηλιόπουλος), Κιολές Γ.



Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής :

Εθνικός – Άβαντας : 1-0

Καστανιές – Άλεξ : 0-1

Απαλός – Άνθεια : 1-2

Ορέστης – Μεταξάδες : 3-0 α.α.

Καππαδοκία – Ρύζια : 3-0

Ρεπό : Διδυμότειχο